Texel mei 2013

Al voor het derde jaar achter elkaar ga ik met Andre Knulst en Bram Rijksen naar Texel in het voorjaar. Dit jaar was het koud, winderig, maar opnieuw succesvol! Het is een pracht van een vogeleiland.rossegrutto_website1

We hebben genoten van kluten met jongen. Je ziet een kluut die nogal gek op z’n poten zit en dan ontdek je ineens die pootjes… Onder sommige kluten passen drie paar pootjes. Maar ons fotomodel had twee jongen. Hier kon ik een prachtige serie foto’s van maken.

kluut_website4

kluut_website3

kluut_website2

Een ander fotografisch hoogtepunt was de kuifduiker. Die zwom in z’n prachtige zomerse pakkie rond en liet zich heel goed benaderen. Je moest goed kijken naar z’n fourageerrichting en vervolgens liggend langs de kant van het water hem opwachten. Ging perfect!

kuifduiker_website4kuifduiker_website3kuifduiker_website2

Verder hebben we natuurlijk ook heel stoer gevogeld. Soorten als: grauwe franjepoot, rosse grutto (zie foto bovenin blog), temminck’s strandloper, witbuikrotgans, bonte kraai, noordse stern, bonte vliegenvanger spreken voor mij nog steeds tot de verbeelding. Het maakt Texel zo ongelooflijk interessant. Ook zijn we heel stoer vroeg opgestaan om te kijken wat noordwest 6 met de zeevogeltrek deed. Dat leverde groepen zwarte zee-eenden en eidereenden op. Het meest bijzonder vond ik de langs vliegende Jan-van-genten. We telden er zeker 20!

bontekraai1_bewerkt

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags are not allowed.