Vossen in Nederland

Zaterdag 9 februari 2013 ben ik samen met mijn zoon Arnout en mijn vrouw Marjan op Hollandse safari geweest. In het prachtige gebied van de Amsterdamse waterleidingduinen. Direct aan het begin stonden ons al een paar damherten op te wachten. Onderweg hebben we er daar velen van gezien. Maar ons ultieme doel was de vos! We wisten dat die hier regelmatig gezien werd en soms heel dichtbij. Na een kilometertje of vier wandelen zagen we ineens een groepje fotografen staan… Dan weet je het al, daar zit meneer de vos.

We hebben er geweldig van genoten. Een blijkbaar door het dagelijkse bezoek tam geworden vos kwam tot op bijna aaibare afstand langs gelopen. Alledrie hebben we het ene na het andere plaatje geschoten. Ik had als tip van mijn broer Bart meegekregen om de macrolens (100mm) hiervoor te gebruiken. Een erg bruikbaar advies.

Ik heb een serie kunnen maken met heerlijk scherpe foto’s met maximale lichtsterkte en een mooie scherptediepte. Veel kijkplezier en ga gerust zelf op avontuur. Het loont de moeite!

Over de auteur

3 Reacties. Geef een reactie:

 1. door Bart

  Mooie serie neer gezet broeder!
  In het voorjaar maar is samen op pad gaan voor de ultieme plaat, voor zover die er nog niet tussen zit!

  Groet Bart

 2. door Machteld

  Prachtige platen, en inderdaad haarscherp!
  Die dag moet het genieten zijn geweest!

 3. door Gerrit Stam

  Op enig moment komen ze naar buiten met de jongen. Zoek je naar een ultieme plaat, dan wordt dat je kans!

  Groet,
  Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags are not allowed.